Keurmerk webwinkel

19 januari 2020 2 min lezen

Vergelijking van de TPE en TPO vloermatten

Een beetje verward over de verschillen (prijzen, gewicht, duurzaamheid, enz.) tussen onze TPE / TPO vloermatten? Met deze Blog worden ze in meer detail vergeleken. 

Thermoplastische elastomeren (TPE), soms ook thermoplastische rubbers genoemd, zijn een klasse copolymeren of een fysisch mengsel van polymeren (gewoonlijk een kunststof en een rubber) die bestaan uit materialen met zowel thermoplastische als elastomere eigenschappen. Thermoplastische olefine (TPO), thermoplastische polyolefine of olefinische thermoplastische elastomeren verwijzen naar mengsels van polymeren en vulstoffen die gewoonlijk bestaan uit een fractie van een thermoplast, een elastomeer of rubber, en meestal een vulstof.

Kortom, door aan de vloermatten te voelen, zult u misschien vaststellen dat TPE meer op "rubber" lijkt en TPO meer op "plastic", wegens de verschillen in samenstelling.

Sgelijkenissen:

  • Zowel TPE als TPO zijn recycleerbaar materiaal, waardoor ze "groen", milieuvriendelijk zijn.
  • Beide materialen hebben een uitstekende duurzaamheid en weerstand tegen temperatuursveranderingen, fysieke schade.
  • Beide materialen zijn reukloos en totaal onschadelijk voor mensen.
  • Beide materialen zijn licht van gewicht (ongeveer 3 kg), in tegenstelling tot andere rubbermatten die meer dan 5 kg per set wegen. 
  • Beide vloermatten zijn ontworpen en vervaardigd met behulp van 3D-laserscan CAD-technologie, waardoor ze perfect passen bij het interieur van uw auto.

Verschillen:

  • TPE heeft een betere elasticiteit door de compounding, waardoor TPE iets comfortabeler aanvoelt dan TPO, maar dit maakt het materiaal ook duurder in productie dan TPO (zie video hieronder).

  • TPE-vloermatten hebben een beter afwerkingsniveau (zie foto hieronder), extra bevestigingselementen zijn mogelijk op TPE-vloermatten.

Conclusie:

Zowel TPE als TPO vloermatten van Tesla-accessoires bieden uitstekende bescherming aan uw Tesla, en zijn volledig onschadelijk en milieuvriendelijk. Door de verschillen in samenstelling en prijsstelling biedt TPE echter een comfortabelere ervaring, terwijl TPO kostenefficiënter is.

 


Laat een reactie achter

Reacties zullen worden goedgekeurd voordat ze verschijnen.